Crevetii nu sunt pretentiosi. Necesita un timp de gatire foarte scurt. Daca ii cumperi cruzi, au culoarea gri. daca ii cumperi prefierti, sunt portocalii.
Una dintre retetele noastre preferate: creveti cu sos.
Ingrediente - 400g creveti intregi, prefierti,4 linguri smantana, cateva frunze de andiva, o ceapa, 3 catei de usturoi, patrunjel, un strop de bulion, sare si piper, vin alb
Crevetii ii speli putin in apa rece. Calesti andiva taiata fasii, ceapa, usturoiul. Pui crevetii. Ii lasi vreo 4 minute. Ii tot amesteci usor. Pui stropul de bulion, smantana, verdeata, sare si piper si ii mai lasi 2-3 minute. Atat.
Gata. Se servesc cu mana. E o mancare ... messi. Te murdaresti. Dar crevetii sunt deliciosi.
Cum ii mananci? Mai iantai le rupi capul si sugi zeama din el. Apoi le rupi piciorusele (poti sa le mananci daca iti plac, sunt moi si zemoase). Desfaci invelisul pornind de la cap sau de la coada.
Pofta buna.
Ema
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu