Daca te pricepi sa mesteresti ceva sau daca deja ai o afacere si vinzi, poate ar trebui sa te gandesti sa abordezi si piata externa. Dintre toate platformele de ecommerce cea mai cunoscuta si dezvoltata este Etsy. Aici poti vinde produse finite, materiale si produse digitale, insa numai lucruri virtuale sau palpabile care au legatura cu handmade.
De ce sa iti deschizi un magazin pe Etsy?
1. Lumea e mult mai mare decat tara aceasta.
2. Ai putea avea mult mai multi cumparatori.
3. Esti recunoscut intr-un anume fel, international.
4. Castigi mai mult, deoarece puterea de cumparare e mai mare.
5. Inveti tot felul de lucruri noi, cunosti oameni, iti schimbi viziunea despre handmade, despre tine, despre cumparatori.
De ce sa iti deschizi un magazin pe Etsy?
1. Lumea e mult mai mare decat tara aceasta.
2. Ai putea avea mult mai multi cumparatori.
3. Esti recunoscut intr-un anume fel, international.
4. Castigi mai mult, deoarece puterea de cumparare e mai mare.
5. Inveti tot felul de lucruri noi, cunosti oameni, iti schimbi viziunea despre handmade, despre tine, despre cumparatori.
Pasii pe care sa ii urmezi pentru un magazin Etsy
1. Iti faci cont pe www.etsy.com. Pentru a primi primele 40 de listari gratis, incepe sa iti faci un cont de vanzator pornind de la linkul acesta Link pentru 40 listari gratis. Inainte de a deschide un magazin, alege un nume potrivit, care sa te reprezinte, usor de tinut minte si de scris. Verifica pe Etsy si pe Google daca mai e folosit. Apoi accesezi in bara de sus optiunea Shop Manager, Dashboard. Va arata ca in imaginea de mai jos.
2. Accesezi din optiunile din partea stanga din Shop Manager. Urmezi pasii pe care ti-i sugereaza siteul pentru a adauga un cont bancar. Ti se va cere sa iti validezi identitatea si de aceea iti trebuie poza buletinului (sau a pasaportului, permisului de conducere - un document cu poza si valabilitate). Noul sistem de plata la Etsy prevede acum ca banii obtinuti din vanzarea unui produs sa intre mai intai in conturile Etsy, apoi, periodic, Etsy iti va vira banii cuveniti in cont. No comment aici, nu e tocmai o chestie fair play, dar...
3. Teoretic magazinul tau e gata. Incepi sa iti organizezi magazinul, adaugi in sectiunea Settings date despre tine, despre magazin, conditiile de vanzare si cumparare, optional mesaje care se vor trimite automat atunci cand cineva cumpara ceva.
4. Iti recomand sa cercetezi toate optiunile pe care le are magazinul tau, inspira-te de la altii, citeste ce scriu alte magazine despre conditiile lor de vanzare - cumparare, care sunt regulile lor, ce ofera si ce asteptari au, daca schimba produsul sau nu si in ce conditii, cum sunt descrierile de produs, ce preturi au, cat costa transportul.
5. Limba oficiala este engleza. Daca nu te descurci foarte bine, cere ajutorul cuiva. Orice lucru pe care il scrii te face raspunzator, de aceea termenii si conditiile, descrierea articolelor pe care le vinzi trebuie sa fie foarte clare.
6. Pe Etsy poti vinde articole handmade si vintage, articole fizice sau digitale. Cerceteaza inainte ce ai voie si ce nu ai voie sa vinzi.
Spor la vanzare.
Ema
Multumesc mult, Ema ! De mare folos acest articol ! Mult succes iti doresc.
RăspundețiȘtergereSuper articolul! Mi-am facut si eu magazin dar am o intrebare, nu stiu exact cum sa procedez cu shippingul. Ce recomanzi (ex servicii de curierat, posta etc) si cum ai calculat costurile de shipping? Merci!
RăspundețiȘtergereAndy,
ȘtergereTrebuie sa cauti cea mai buna metoda de shipping pentru tine. Daca ai articole mici si incap intr-un plic cu bule, atunci aceasta poate fi o solutie. La posta preturile pot fi mai mici uneori decat la curieri. Costul de shipping se calculeaza avand in vedere nu doar taxa de transport, ci si pretul plicului si al drumului pe care il faci pana la posta.