sâmbătă, 4 iunie 2016

Cum sa iti faci magazin pe Etsy

Daca te pricepi sa mesteresti ceva sau daca deja ai o afacere si vinzi, poate ar trebui sa te gandesti sa abordezi si piata externa. Dintre toate platformele de ecommerce cea mai cunoscuta si dezvoltata este Etsy. Aici poti vinde produse finite, materiale si produse digitale, insa numai lucruri virtuale sau palpabile care au legatura cu handmade.


De ce sa iti deschizi un magazin pe Etsy?
1. Lumea e mult mai mare decat tara aceasta.
2. Ai putea avea mult mai multi cumparatori.
3. Esti recunoscut intr-un anume fel, international.
4. Castigi mai mult, deoarece puterea de cumparare e mai mare.
5. Inveti tot felul de lucruri noi, cunosti oameni, iti schimbi viziunea despre handmade, despre tine, despre cumparatori.

Pasii pe care sa ii urmezi:
1. Iti faci un cont de Paypal pe platforma de plati www.paypal.com. Aici vei folosi un cont de email. Prin adresa de email se efectueaza platile catre tine. Urmezi pasii de pe site pentru a avea cont. In sectiunea Bank Account and Cards incepi prin a adauga un card (in principiu de la orice banca). Ulterior poti adauga si un cont bancar. Urmezi pasii pentru verificarea acelui card, se transfera o suma modica de aproape un dolar si astepti vreo 2-3 zile pentru a primi un cod de cifre pe care il vei introduce in contul tau de paypal pentru ca acel card sa fie verificat si acceptat.


2. Iti faci cont pe www.etsy.com.  Pentru a primi primele 40 de listari gratis, incepe sa iti faci un cont de vanzator pornind de la linkul acesta Link pentru 40 listari gratis.  Inainte de a deschide un magazin, alege un nume potrivit, care sa te reprezinte, usor de tinut minte si de scris. Verifica pe Etsy si pe Google daca mai e folosit. Apoi accesezi in bara de sus optiunea Your shop, Dashboard. 


3. Accesezi din optiunile de sus Shop Settings, apoi pe meniul din stanga optiunea Accepted payment. Bifezi acolo casuta Paypal si introduci adresa cu care te-ai logat in contul tau de Paypal. Salvezi. Cand un client cumpara va si plati si vei vedea in contul tau de paypal banii. Vei fi anuntat pe email de vanzare si de inregistrarea banilor.  
4. Teoretic magazinul tau e gata. Incepi sa iti organizezi magazinul, adaugi in sectiunea Shop settings date despre tine, despre magazin, conditiile de vanzare si cumparare, optional mesaje care se vor trimite automat atunci cand cineva cumpara ceva. 
5. Iti recomand sa cercetezi toate optiunile pe care le are magazinul tau, inspira-te de la altii, citeste ce scriu alte magazine despre conditiile lor de vanzare - cumparare, care sunt regulile lor, ce ofera si ce asteptari au, daca schimba produsul sau nu si in ce conditii, cum sunt descrierile de produs, ce preturi au, cat costa transportul.
6. Limba oficiala este engleza. Daca nu te descurci foarte bine, cere ajutorul cuiva. Orice lucru pe care il scrii te face raspunzator, de aceea termenii si conditiile, descrierea articolelor pe care le vinzi trebuie sa fie foarte clare. 
Spor la vanzare. 
Ema