duminică, 29 decembrie 2013

Tort din pampers - Cum sa faci

Cu ceva timp in urma nu as fi crezut ca voi face un tort din pampers. Dar iata ca a venit vremea. Cu ocazia unui botez, al lui Marc, m-am gandit ce cadou as putea sa ofer. Eu sunt o fire practica, asa ca un tort util mi s-a parut o idee buna. Am cuprins in el tot ce mi-a placut mie: albastru de baietel, un ursulet, o suzeta ca simbol al bebelusiei, o testoasa pentru baie si multi pampers.Inainte sa incep asamblarea ... m-am documentat. Am gasit pe Internet o multime de torturi, de toate marimile, culorile, cu tot felul de decoratiuni. M-am gandit sa fac unul cat mai simplu posibil. Sa nu para ca e altceva, decat un tort chiar din pampers. 

Am folosit: o sticla de sampanie (pentru parinti!) pentru centrul tortului, o tava de plastic, panglica, pampers, jucarii, lana albastra (care nu apare insa in poza deoarece mi-a venit ideea in timp ce asamblam), stelute din hartie argintie. Am folosit aproape un pachet pampers nr 4 (special i-am luat mai mari, ca sa ii foloseasca la un moment dat). 


Am inceput de la baza. Sticla de sampanie am asezat-o in mijlocul tavii. In jurul ei am prins pampers in grup de cate 3. I-am legat cu fir albastru de lana.

Tot la baza, randul al doilea - am folosit grupuri de cate 4 pampers.Dupa ce am asezat toti pampersii in jurul sticlei, i-am prins cu firul de lana, apoi i-am asezat ca sa nu ramana locuri goale.


Primul etaj - am folosit grururi de cate 4 pampers. I-am prins cu lana albastra.Pentru etajul 2 - am folosit grupuri de cate 3 pampers. Asa arata la final, toate randurile fiind legate cu fir de lana.


In jurul fiecarui rand am legat o panglica albastra. Ea ascunde firul de lana si da un aspect dragut. Am incercat sa aliniez fundele de sus pana jos, insa mi s-a parut mai interesant ca fundele sa stea putin asimetric.


pe funde si pe panglica, de-a lungul randurilor, am lipit stelute argintii de hartie.


In varf am asezat jucaria ursulet. Pe etajul 2 sta suzeta, iar pe baza sta broscuta pentru baie. Nu le-am legat cu nimic. Jucariile stau fixate in pampers.Nu-i asa ca nu e greu? Spor la lucru si voua.


Ema