duminică, 7 martie 2010

Rinichi de porc la gratar




Cand nu stii ce sa mai mananci si toate ti se par prea scumpe, treci putin pe alimente mai ieftine si la fel de gustoase: maruntaiele - rinichi, inima, ficat, pipote. Multe popoare nu consuma maruntaiele; se pare ca cei mai saraci sau cei mai inventivi le includ in meniul lor. Poate unii le considera o mancare bizara, dar pe langa faptul ca sunt mult mai ieftine decat carnea, maruntaiele sunt la fel de hranitoare. Spre uimirea mae, la o cautare pe net am aflat ca rinichii de porc au si efect terapeutic.

Ingrediente: 3 rinichi de porc, otet, ulei de masline, condimente pentru carne de porc

Cum procedez: Tai rinichii pe jumatate si curat tesutul alb dinauntru; ii spal cu apa si cu otet ca sa iasa mirosul; ii limpezesc cu apa rece. Ii condimentez cu condimente pentru carne de porc si putin ulei de masline si ii las la marinat chiar si o ora. Apoi ii pun pe gratar si ii las cate 3-4 minute pe fiecare parte. Garnitura pentru rinichii acestia poate fi orice leguma fiarta la aburi, fiarta in apa cu sare, gratinata sau calita. Si merg de minune cu mujdei de usturoi.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu