miercuri, 16 aprilie 2014

Mancare de spanac cu pui

Cel mai mult imi place piureul de spanac cu unt si lapte. Dar si mancarica e super buna. Iata cum o fac eu:


Ingrediente: 1 kg de spanac, 300g piept de pui, o ceapa, un morcov, 2 linguri bulion, ulei, sare, piper, verdeata, 2 lingurite faina, smantana

Spal spanacul si il oparesc. carnea o tai bucatele si o calesc impreuna cu ceapa si morcovul. Potrivesc de sare. Storc spanacul de apa in care a fiert, il toc cu cutitul. Scot carnea din cratita. Pun spanacul in cratita, adaug zeama in care a fiert spanacul. Las vreo 5 minute, apoi pun bulion, verdeata... Potrivesc iar de sare. Las sa fiarba. Presar 2 lingurite de faina. Iar las sa mai fiarba. Adaug carnea.


Mie imi place sa decorez cu smantana. Sosul care rezulta e super bun. Data viitoare cred ca voi adauga la fiert si putin vin. 

Pofta buna.
Ema