vineri, 12 august 2011

Placinta cu Ricotta

Placinta a iesit asa cum imi place mie: usor sarata, cu marar si pufoasa. La ea ne-am straduit doi oameni: eu si bucatarita de fiica-mea, mare amatoare de amestecat branza si de bagat degetelele prin toate cele. Cum nu ajunge la masa, o urc sus pe masa si de la inaltime isi desfasoara serioasa activitatile. Mai nou vrea sa sparga ea ouale, vrea sa puna ea sare ... Of !

Iata ingredientele: o cutie de branza Ricotta, un ou, 2 linguri de smantana, marar, spanac verde, tulpina de telina, sare, piper, un blat de placinta.






Am amestecat branza, oul, smantana. Am potrivit de sare. Am adaugat spanacul maruntit in graba (cu un ochi la copil, cu un ochi in castron si inca unul ... la mainile mele sa nu-mi tai vreu deget) si tulpina de telina cubulete egale - egale.

Am dat la cuptor pentru vreo 10 minute blatul de placinta ( la 325 grade F).


Apoi rostogol in el amestecul.

Amestecul a stat la cuptor vreo ora, tot la 325 grade F. S-a aurit frumos - frumos. Am scos placinta si am lasat-o la racorit. Ne-am uitat pofticiosi la ea vreo 2 ore. S-a racorit? Mancam odata? (cine credeti ca a intrebat? bucatarul buclucas, desigur).


Am mancat. Asta a fost prima portie. A mea desigur. Pe urma a mai fost o portie.



Si gata. Pofta buna si voua.