Am gasit reteta pe Facebook, in grupul de gatit al Amei. Cum eu sunt maaaare amatoare de ciuperci, am zis sa incerc. Si pentru ca am cumparat si o conopida infuriata si taaaaare frumoasa, am zis sa incerc si cu ea. Mamaia facea o conopida murata !!! numa cu apa si cu sare.
Materiale: 800 de grame de ciuperci champignon, 6-7 căței de usturoi pisați, 150 ml de ulei , 125-150 ml otet, 2 lingurițe de sare, 3 lingurițe de zahăr brun
Se spală ciupercile și se taie doar dacă sunt mari. Se așează toate ciupercile într-o oala înaltă, se toarnă
restul ingredientelor și se pun pe foc. Când compoziția începe să clocotească, se acoperă, se dă focul la mic și se fierbe 5-10 minute . Dupa aceste 10 minute se oprește focul și se lasă compozitia la răcit. Se pun în frigider și se pot consuma începând cu a doua zi.
Pe acelasi principiu se marineaza si conopida. I-am dat un clocot scurt si gata. Tati si fetita s-au lins pe degete. Am dat si la musafiri care au vrut sa stie reteta. Sic ! Inca nu le-am spus-o.
Reteta am furat-o de Aici si sper ca proprietara nu se supara. Nu stiu daca ciupercile si conopida tin peste iarna, dar acum au fost foarte foarte bune.
Materiale: 800 de grame de ciuperci champignon, 6-7 căței de usturoi pisați, 150 ml de ulei , 125-150 ml otet, 2 lingurițe de sare, 3 lingurițe de zahăr brun
Se spală ciupercile și se taie doar dacă sunt mari. Se așează toate ciupercile într-o oala înaltă, se toarnă
restul ingredientelor și se pun pe foc. Când compoziția începe să clocotească, se acoperă, se dă focul la mic și se fierbe 5-10 minute . Dupa aceste 10 minute se oprește focul și se lasă compozitia la răcit. Se pun în frigider și se pot consuma începând cu a doua zi.
Pe acelasi principiu se marineaza si conopida. I-am dat un clocot scurt si gata. Tati si fetita s-au lins pe degete. Am dat si la musafiri care au vrut sa stie reteta. Sic ! Inca nu le-am spus-o.
Reteta am furat-o de Aici si sper ca proprietara nu se supara. Nu stiu daca ciupercile si conopida tin peste iarna, dar acum au fost foarte foarte bune.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu