luni, 6 iunie 2016

Cum sa listezi un produs pe Etsy

Inainte de a lista un produs pe Esty, cerceteaza daca mai lucreaza cineva astfel de produse. In caseta de cautare introdu termeni cheie (legati de material, felul produsului, culoare) si studiaza ce apare pe primele 5 pagini. Cerceteaza si pe net daca exista produse similare. Iti vei face astfel o idee despre ce vinzi.

Listarea pe Etsy e usoara. Urmezi pasii care sunt acolo, dupa ce intri in Dashboard din Shop Manager - pe partea stanga a paginii ai lista cu optiunile magazinului, alegi Listing. Fiecare listare costa 0,20 centi si e valabila 4 luni. Daca nu se vinde in acest timp, dupa 4 luni o reinoiesti cu butonul Renew. Nu trebuie sa o scrii din nou, dar poti pune alte poze doar daca e ceva schimbat. Daca produsul s-a vandut, il gasesti in sectiunea Sold Out din Listing Manager si poti deasemenea sa il reactualizezi cu Renew.


1. Shop Manager, Dashboard, Listings In dreapta sus ai un buton negru Add a listing.




2. Adauga 10 poze. Alege cele mai reprezentative poze. Depinde mult si de produsul pe care il vinzi, dar in principiu e bine ca poza sa fie luminoasa, sa nu apara copii, sa fie doar produsul pe care il vinzi. Daca vinzi bijuterii, desigur ca le poti expune si poza pe un manechin. Dar daca vinzi o rochita pentru fetite si in poza apar si jucarii, unii clienti vor intelege ca si acelea se vand cu produsul.

3. Prima poza sa fie una de impact, care prezinta produsul in intregime sau cu rolul sau.

4. Title / Titlul - In cautarile Etsy (care functioneaza dupa alt algoritm decat cele pe Google), cele mai importante sunt primele 3 cuvinte. Cerceteaza cum si-au denumit produsele alti vanzatori. Poate te inspira. In principiu poti spune ceva despre fel, culoare, scop: ex Crochet Red Dress. Apoi poti adauga si alte cuvinte cheie - ex Crochet Red Dress for 10 Years Girl / for Birthday / for Princess Party.

5. Selectezi categoria produsului, pretul, cine l-a realizat, cantitatea. La cantitate as recomanda pentru inceput 1 bucata.

6. Description / Descrierea - In descriere poti avea mai multe abordari:
-spui pe scurt o poveste despre produsul tau - Every little girl has a Teddy Bear. And this one is a special one. ...
- il prezinti pur si simplu - This is a crochet Teddy Bear made from cotton.
- deschizi un dialog cu posibilii cumparatori - Imagine your little one playing with this cute Teddy Bear. It could be a great present ...

In descriere e bine sa folosesti cuvinte cheie despre forma, marime, culoare, scop. Atentioneaza clientii daca produsul are piese mici ce pot fi inghitite, recomanda pentru o anumita varsta, recomanda cum sa fie spalat / intretinut / depozitat. Descrierea trebuie sa fie nici foarte scurta, dar nici foarte lunga. Important e sa aiba informatii esentiale. Trece marimea in centimetri si inci. Poti specifica daca pretul include si personalizarea produsului, daca pretul e doar pentru produsul prezentat (adica un ursulet doar de marimea specificata, o carte cu doar 5 pagini) si poti recomanda clientilor sa iti lase un mesaj daca doresc o anume personalizare.

7. Section / Sectiunea din magazinul tau (poti avea mai multe sectiuni), Variation - clientii pot alege sau nu din mai multe marimi / culori etc

8. Shipping / Transportul - Poti trece o suma predefinita daca inainte ti-ai stabilit in sectiunea magazinului anumite sume pentru produsele de diferite marimi si greutati sau poti trece pe loc o suma pe care o consideri corecta pentru tine. Pe siteul Posta romana ai un calculator de preturi.

9. Tags si Materials / Termeni de cautare si Materiale - Ai la dispozitie 13 etichete si 13 cuvinte pentru materiale. La Tags / Etichete foloseste cuvinte sau combinatii de cuvinte care descriu produsul tau: ce este, cum este, pentru cine, culoare, forma (ex crochet toys, Teddy Bear, present for girl, cotton crochet, cute bear, brown bear...). Restul optiunilor sunt predefinite si trebuie doar sa alegi din listele date: Occasion (poate e doar pentru Craciun sau Paste - sau poti lasa gol).

Daca inca nu ai un magazin pe Etsy, dar planuiesti sa iti deschizi unul, incepe de la linkul meu Deschide magazin Etsy pentru a primi primele 40 de listari gratis.

Daca ai intrebari si nelamuriri, lasa un comentariu, iti raspund cu placere.
Ema

2 comentarii:

  1. Buna Ema , foarte util articolul de mai sus...felicitari si multumesc...o intrebare as avea:mi-am deschis magazin pe etsy, am incarcat primul produs categoria cercei , dar nu reusesc sa il vizualizez in momentul in care dau cautare : cercei...vad cercei , dar mai putin cei postati de mine...eu nu pot ii vizualiza ? multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Camelia,
      Nu e obligatoriu ca articolul tau sa apara in cautari. Sunt mii de articole ca al tau si mii de vanzatori care au pus aceleasi taguri ca si tine. Iti maresti insa sansele daca folosesti in titlul, descriere si la taguri aceleasi taguri, repetandu-le. Pe de alta parte, foloseste taguri care descriu produsul cat mai bine. Imagineaza-ti ca esti cumparatorul si gandeste-te dupa ce cuvinte ai cauta si foloseste-le pe acelea.

      Ștergere