duminică, 21 august 2016

Iepure cu radacinoase coapte

O mancare simpla de duminica. Picioare de iepure si radacinoase colorate: morcovi portocalii obisnuiti, morcovi mov (se gasesc si la Selgros si la Kaufland), pastarnac, sfecla galbena (dar merge bine si sfecla rosie).



Carnea de iepure - se sareaza, pipereaza si se prajeste putin pe foc, pe ambele parti. Apoi se da deoparte, se adauga un pahar de vin alb si jumatate pahar de apa, cimbru, un bastonas de lemon grass (e optional), 2 foi de dafin, cateva felii de ghimbir (e optional) si 3 catei de usturoi, zdrobiti.



Radacinoasele - se spala. Noi nu le-am curatat de coaja. Sfecla se taie in doua sau in patru daca e mai mare si se pune la fiert in apa cu sare. Se lasa pana se inmoaie foarte putin. Apoi se scoate si se taie felii mai groase. Morcovii si pastarnacul se taie pe lung. Toate radacinoasele se pun intr-un castron, se condimenteaza (sare, piper, cimbru, busuioc, rozmarin), se stropesc cu ulei si cu otet balsamic. Se amesteca sa se acopere si se pun in tava de cuptor. Feliile nu trebuie sa se atinga.
Carnea si radacinoasele se lasa la cuptor cam 40 minute la 175 grade C. Sosul format in cratita cu carne e foarte aromat si se poate servi separat intr-un bol. Radacinoasele se inmoaie si sunt dulci. Noi am mancat cu sos si cu un bot de smantana.

Ema