duminică, 5 iunie 2016

Cum sa iti setezi magazinul pe Etsy

Daca ti-ai deschis un magazin pe Etsy, iata mai jos cateva sfaturi. Pornesti de la optiunile de sus, My Shop, Dashboard, Shop Settings.

1. Sectiunea Info&Appearance. Alege un nume usor de tinut minte, reprezentativ pentru tine si afacerea ta, pe cat posibil intr-o limba de circulatie internationala. Verifica mai intai pe Etsy sau / si pe Google daca numele ales de tine mai e folosit si de altcineva.
2.Alege o poza reprezentativa. Daca mesteresti bijuterii, nu pune o poza cu un catel, chiar daca e dragut. Pune mai bine o poza cu o bijuterie de-a ta care se si vede foarte bine.
3. Evita pe cat posibil pozele cu copii. Daca e copilul tau, e problema ta, dar si aici e un subiect sensibil. In niciun caz nu folosi poze cu copiii altora daca nu ai acordul lor scris.
4. Pentru Shop Banner Image trebuie sa ai o poza de un anumit format. Poti sa realizezi un astfel de banner urmarind tutoriale pe net.5. Poti lega magazinul de paginile de Facebook, Twitter, LinkedIn.
6. Shop Announcement - Aici scrii cam ce vinzi. Fie formulezi cateva popozitii, fie treci pur si simplu articolele realizate (ex toys, books, jewelry, cloths).
7. Message to Buyers -Poti predefi un mesaj pentru cumparatori. Ei il vor primi automat cand achizitioneaza ceva. In mesaj le poti multumi si ii poti asigura ca vei realiza repede comanda.
8. In tabul Policies trebuie sa treci tot ce tine de termenii de vanzare - cumparare, cum livrezi si cat dureaza livrarea, daca accepti sa ti se returneze produse care nu corespund, daca tu suporti cheltuielile de returnare sau le suporta clientul. Aceasta sectiune e foarte importanta, ea iti da multe drepturi in fata clientilor, dar stabileste si limitele clare in relatia vanzator - cumparator. Inainte de a scrie termenii tai, citeste ce au scris altii, din tara sau din strainatate.
9. Sectiunea de Listing - Aici poti adauga produse noi si le poti relista pe cele care au expirat sau s-au vandut, poti seta sectiunile magazinului.
10. Orice listare de produs costa 0.20 centi si e valabila 4 luni. Apoi trebuie sa reinnoiesti listarea din butonul de sus Renew.
11. Etsy percepe si un procent din vanzari. Dar alte comisioane nu sunt. Pe data de 1 a lunii primesti notificare sa iti platesti factura curenta, daca ai ceva de plata si o poti plati in 15 zile fara penalitati. Poti plati cu banii din paypal. Poti chiar seta sa se plateasca automat.
12. Sectiunea Orders - Aici poti vedea comenzile pe care le-ai avut de-a lungul timpului, cate au fost livrate, cate au fost inchise. Tot aici iti apar cumparatorii cu adresele lor de livrare. De cate ori vinzi ceva, intri aici si marchezi fiecare comanda ca fiind livrata, adauagi, daca ai, un tracking number ca si clientul sa poata urmari unde e coletul sau.
13. Sectiunea Finances - Aceasta sectiune are mai multe optiuni. Vezi aici Your bill - cat ai de plata catre Etsy, Billing Info - ce card ai atasat contului, Payment Account - poti adauga bani ca si depozit, Accepted Payment - selectezi cum sa plateasca posibilii clienti - pentru Romania nu e posibila decat plata cu paypal, VAT ID - codul de platitor de taxe.
14. Cerceteaza toate optiunile, familiarizeaza-te cu ele.

Daca nu ai inca un magazin pe platforma Etsy, dar planuiesti sa iti deschizi unul, porneste de la linkul meu Deschide magazin Etsy pentru a primi primele 40 de listari gratis.

Daca ai intrebari, lasa un mesaj. Te ajut cu placere.
Ema