miercuri, 25 decembrie 2013

Placinta cu rinichi

 Pozele mele nu sutn excelente, deoarece am mancat seara, dar va asigur ca rezultatul are un gust minunat. Stiu ca multi se feresc sa manace rinichi deoare au un gust aparte. Insa daca ii speli cu apa cu otet si ii cureti bine, au un gust foarte bun.


Am folosit: 500 g rinichi, 250 g carne tocata de vita, ceapa verde (eu am avut in congelator), verdeata tocata, foaie deplacinta de la magazin, 4 cartofi, cateva felii de sunca, un morcov, un ou, ulei, o lingura otet balsamic, otet alb, unt, lapte, sare, piper, cimbru, iarut / smantana.


Am curatat rinichii, i-am spalat cu apa cu otet alb, i-am taiat bucati mici de tot si le-am dat un clocot cu putin otet. Am calit cartea tocata cu morcovul dat pe razatoare, ceapa verde, am adaugat rinichii scursi de apa, am pus sare, piper, verdeata si o lingura de otet balsamic.


Am curatat cartofii, i-am fiert si i-am facut piure cu unt si lapte. Apoi am asamblat totul intr-o tava rezistenta la cuptor: Piureul de cartofi, deasupra feliile de sunca, peste care am pus tot amestecul de carne.


Am batut un ou, am pastrat putin pentru uns aluatul, air restul l-am turnat peste compozitie. Am taiat o felie de aluat si am pus-o peste compozitie. Din loc in loc i-am facut gauri cu furculita. Doua manute mici m-au ajutat sa ung cu ou aluatul.


A stat la cuptor vreo 45 minute.


Placinta de rinichi a fost buna cu smantana si extraordinara cu iaurt.


Pofta buna.

Ema