Am folosit: 500 g rinichi, 250 g carne tocata de vita, ceapa verde (eu am avut in congelator), verdeata tocata, foaie deplacinta de la magazin, 4 cartofi, cateva felii de sunca, un morcov, un ou, ulei, o lingura otet balsamic, otet alb, unt, lapte, sare, piper, cimbru, iarut / smantana.
Am curatat rinichii, i-am spalat cu apa cu otet alb, i-am taiat bucati mici de tot si le-am dat un clocot cu putin otet. Am calit cartea tocata cu morcovul dat pe razatoare, ceapa verde, am adaugat rinichii scursi de apa, am pus sare, piper, verdeata si o lingura de otet balsamic.
Am curatat cartofii, i-am fiert si i-am facut piure cu unt si lapte. Apoi am asamblat totul intr-o tava rezistenta la cuptor: Piureul de cartofi, deasupra feliile de sunca, peste care am pus tot amestecul de carne.
Am batut un ou, am pastrat putin pentru uns aluatul, air restul l-am turnat peste compozitie. Am taiat o felie de aluat si am pus-o peste compozitie. Din loc in loc i-am facut gauri cu furculita. Doua manute mici m-au ajutat sa ung cu ou aluatul.
A stat la cuptor vreo 45 minute.
Placinta de rinichi a fost buna cu smantana si extraordinara cu iaurt.
Pofta buna.
Ema
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu