joi, 26 decembrie 2013

Mic dejun - Oua posate

E prima data cand incercam oua posate sau oua Benedict. Mi-a placut ideea ca ele vor fi moi, ca ouale fierte, dar fara ulei ca ouale ochi. Pe de alta parte, cand ma gandesc la oua Benedict, imi amintesc de filmul cu Julia Roberts, Runaway Bride, cand ea tot incearca sa afle daca ii plac ouale ochi, fierte, prajite, etc si de fiecare data ii placeau gatite altfel.


Am pus 1 litru de apa la fiert. Cand s-a incalzit bine, am adaugat 100ml de otet alb. Cand a inceput sa fiarba, am dat focul mic de tot. Am spart oul intr-un castronel, cu o lingura am format un vartej in apa care bolborosea usor si am dat drumul oului, incet de tot, in mijlocul vartejului. Dupa 2 minute e gata. L-am scos cu spumiera. 
Feliile de bacon le-am prajit la cuptor. Reteta mea de paine prejita cu usturoi e AICI.

Pofta buna.
Ema