miercuri, 25 decembrie 2013

Paine prajita cu usturoi

Ne place mult paine prajita cu usturoi. Se potriveste foarte bine cu supele, chiar si cu ciorbele, cu tocanitele... Cu icre, branza, vinete.... Pe de alta parte nu trebuie sa aruncam paine mai veche de 2-3 zile. E bine asa.



Eu folosesc: painea mai veche de 2-3 zile, o capatana de usturoi (sau depinde de cata paine am), ulei de masline si de floarea soarelui, lamaie, sare, cimbru.


Curatusturoiul, il pisez, pun sare si cativa stropi de lamaie. Il amestec. Torn ulei de masline, apoi de floarea soarelui, cimbru  si amestec pana devine o pasta, ca o maioneza. Ca sa ung painea, mai pun ulei si nu mai amestec asa mult, deoarece uleiul s-ar incorpora si ar fi mai greu de uns. Tai painea felii - pe lung, pe lat .... oricum, numai sa nu fie prea groasa.


Ung painea cu pasta de usturoi si o las sa stea putin. Apoi culeg cu lingurita usturoiul de deasupra, deoarece se arde la cuptor si devine amar.


Pun painea in tava, pe hartie de copt si o las la cuptor pana se aureste.


Spor la gatit.
Ema