Simplu ca buna ziua: se face repede. E buuuuna, e ... cu galuste. Cat m-am muncit eu ani la rand sa-mi iasa gogoloatele pufoase! In urma cu ceva vreme o prietena, Maria (stie ea care!) mi-a spus secretul: sa adaug la galuste praf de copt. Aha ! Deci asa se face. Si asa am facut de atunci incoace. Si au iesit. Buuune si pufoase.
Pregatesti asa: carne de pui, legume (un morcov, o ceapa, un cartof, radacina de patrunjel si telina), sare, patrunjel frunze. Iar pentru galuste: 1 ou, sare, gris, un varf praf de copt.
Faci supa: fierbi carnea, spumuiesti, sarezi si adaugi legumele bucatele sa fiarba. Faci galustele: bati oul cu putina sare, adaugi praful de copt minune si torni gris in ploaie pana compozitia se intareste. Lasi compozitia sa se odihneasca 15 minute, deoarece grisul se mai umfla. Dai focul mic, sa nu clocoteasca supa cand pui galustele, altfel se sfarma. Cu o lingurita pe care tot o s-o treci prin apa rece, iei din compozitie o cantitate o nuca (dupa ce fierb smecherele mai cresc putin si vei avea oala plina) si le dai drumul in supa. lasi sa fiarba, le probezi, gusti una de pofta, mai gusti una ... te opresti. Inchizi focul, presari patrunjel tocat, acoperi oala si o lasi sa se odihneasca. Apoi astepti sa vina zmeii mari si mititei, flamanzi si pofticiosi.
Pregatesti asa: carne de pui, legume (un morcov, o ceapa, un cartof, radacina de patrunjel si telina), sare, patrunjel frunze. Iar pentru galuste: 1 ou, sare, gris, un varf praf de copt.
Faci supa: fierbi carnea, spumuiesti, sarezi si adaugi legumele bucatele sa fiarba. Faci galustele: bati oul cu putina sare, adaugi praful de copt minune si torni gris in ploaie pana compozitia se intareste. Lasi compozitia sa se odihneasca 15 minute, deoarece grisul se mai umfla. Dai focul mic, sa nu clocoteasca supa cand pui galustele, altfel se sfarma. Cu o lingurita pe care tot o s-o treci prin apa rece, iei din compozitie o cantitate o nuca (dupa ce fierb smecherele mai cresc putin si vei avea oala plina) si le dai drumul in supa. lasi sa fiarba, le probezi, gusti una de pofta, mai gusti una ... te opresti. Inchizi focul, presari patrunjel tocat, acoperi oala si o lasi sa se odihneasca. Apoi astepti sa vina zmeii mari si mititei, flamanzi si pofticiosi.
Mie mi-a luat mult timp sa invat secretele acestei supe. Pot sa-ti spun ca a meritat. Arata foarte bine supa ta, nu as refuza un bol.
RăspundețiȘtergere