sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Salata cu naut si avocado

Aveam o cutie de naut si un avocado. M-am intrebat jumatate de ora daca merg impreuna, infratite frumos, intr-o salata cu ce e prin frigider. Am trisat si am cautat pe net: da, exista salata cu naut si avocado. Ura! Ura! La treaba atunci. Iata ce a iesit:



Ingrediente: o cutie de naut fiert, un avocado, o rosie, o ceapa, jumatate de ardei, sprout (mmmmm....), zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, frunze de spanac (de decor).


Nautul - hustiuluc in castron, avocado - taiat cubulete, iar o felie pasata cu furculita; ceapa - taiata pestisori, ardeiul si rosia - cubulete (totul e cubic ?! - asa a iesit?); sprout - la gramada, cateva fire, de gust. Toate la un loc in castron. Sare si piper dupa gust. Ulei si otet dupa gust si ele.

Iata cum e sprout: fire mici si fragede abia incoltite:



M-am crezut interesanta si am pus o parte din salata in cele doua coji de avocado.



Apoi mi-a mai venit o idee de decor: frunze de baby-spanac si sprout, asa ca o floare (am zis eu - ce ziceti voi ... fiecare cu viziunea lui, nu?)


Totul a fost bun - bun. Mai ales ca a stat la frigider vreo jumatate de ora si avea un gust racoritor. Am servit-o  cu prepelita fripta si cartofi copti. Copilul a cerut extra-portie de .... sprout (ca iepurele).






3 comentarii:

  1. Are un aspect foarte apetisant!
    Nautul imi lace, avocado la fel, dar nu stiu ce e sprout:( ce germeni sunt? din ce?
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt germeni de alfalfa (lucerna). Mi le-a dat o prietena. Mi le-a pus intr-un borcan cu tifon deasupra. Eu le-am udat 5 zile, de 3 ori pe zi. Ele incoltesc acolo in borcan. Dupa 5 zile le poti manca. Au un gust proaspat, fraget.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar daca ii cunosc, nu am consumat inca. Dar de mult ma bate gandul sa cumpar, si sa-i probez:)

    RăspundețiȘtergere