luni, 8 martie 2010

Ciuperci umplute







Imi plac ciupercile de cand ma stiu. Cred ca sunt legumele preferate. Cel mai mult si mai mult imi plac fripte pe gratar, cu sare. Deliciu!! Sau umplute cu branza de burduf si date putin la cuptor. Alt deliciu. Sau nebunie poti sa zici.
Ingrediente: 6 ciuperci mari, uriase, albe sau brune (cele brune au un gust mai altfel, mai delicat), un ou malaiet - de gaina, sare, condimente (tati e specialist in condimente si e in stare sa puna leustean si oregano in orice), cascaval, rosie
Cum procedez: pregatesc ciupercile: copilul le spala, tati le rupe codita, eu... mai uit; coditele se toaca marunt (tot de tati si obligatoriu de copil cu cutit de jucarie) si se amesteca cu ou, cascaval ras, sare, condimente; se amesteca repede -repede ca sa nu apuce bucatarul cel mititel sa-si bage mainile (de data asta n-am scapat si si-a bagat manutele sa amestece tot; hai ca n-a durat decat o secunda pana a luat tati copilul pe sus si i-a bagat mainile sub robinet). Asez palariile de ciuperci in tava in care am pus folie de aluminiu (ca sa scap de spalat tava) (si ca sa nu se arda ciupercile); pun in fiecare palarie din amestecul miraculos; deasupra ornez cu o felie de rosie. Gata: stau ciupercile la cuptor vreo 50 minute, se coc si dau o mireasma de padure in toata casa (desi nu-s ciuperci de padure). Apoi le scot si ma abtin din greu sa nu le mananc asa fierbinti cum sunt.