luni, 8 martie 2010

Supa de linte

Mi-a placut imediat ideea de a gati ceva cu linte; lintea e pentru mine un fel de fasole mai delicata; nu trebuie sa o fierbi enorm si sa o scurgi la nesfarsit. Si are un gust bun bun.
Ingrediente: o cana de linte verde, o ceapa, un ciolan de porc, un morcov, sare, patrunjel
Cum procedez: Inmoi lintea in apa - o las o ora. Apoi o pun la fiert cu ceapa tocata. Adaug piciorul de porc si las sa fiarba. Potrivesc de sare. Dupa ce carnea a fiert, scot ciolanul, tai carnea de pe el si o pun inapoi la fiert. Adaug morcovi taiati cubulete (dau o culoare frumoasa si fetita mea pescuieste cubuletele); las sa mai fiarba. La sfarsit iese o supa mai groasa. Buna. Buna de mancat fierbinte cand vii infrigurat de pe afara. Sa-mi spuneti daca nu va place.