luni, 22 august 2016

Supa crema de rosii si alte legume

Supa de rosii e buna si vara si toamna si iarna. Eu trisez si folosesc rosii din conserva. E o supa la care se pot recicla si alte legume ramase singure, se prepara simplu si nu ai nevoie de prea mult timp. De fiecare data cand fac supa de rosii, o fac altfel. Asa se nimereste. Iata cum am facut-o pe aceasta: 


Ingrediente - o conserva de rosii intregi, o ceapa mica, un morcov mic, un cartof, 3 felii de dovlecel (imi ramasese de la altceva), un pastarnac, unt si ulei, sare si piper, patrunjel, busuioc uscat, smantana, otet balsamic, zahar, smantana, paine cu usturoi.

Cum procedez - Tai ceapa, morcovul il dau pe razatoare si le calesc in ulei cu putin unt. Le calesc foarte putin si pun doar 3 stropi de ulei si o bucatica mica de unt. Adaug conserva cu tot cu suc, cartoful taiat cubulete, pastarnacul taiat cubulete, feliile de dovlecel, mai completez cu apa si las sa fiarba. Potrivesc de sare, pun o lingurita de zahar daca supa e prea acra si 3 stropi de otet balsamic, adaug piper, iar mai spre sfarsit busuioc uscat. Cand s-au fiert legumele, le pasez cu blenderul. In farfurie adaug smantana, patrunjel si mancam (obligatoriu la noi!) cu paine prajita la cuptor cu usturoi. 

Ema