duminică, 22 noiembrie 2015

Scoici cu vin si usturoi

Amintiri din Grecia. Ne-au placut mult scoicile lor. Gatite simplu, cu vin, unt si usturoi, servite cu lipii cu usturoi. S-a ivit ocazia si la noi. Am cumparat scoicile de la Auchan cu 9 ron / kg.


Am lasat scoicile in apa rece. Le-am curatat de ierburi cu peria de sarma. Daca sunt vii, stau inchise. Apoi le-am sotat in unt aromatizat cu usturoi taiat felii. Dupa 7 minute am adaugat un pahar de vin alb. Apoi au mai stat 3 minute la foc mediu. Daca stau mai mult se intaresc. La caldura se deschid. Daca nu se deschid, trebuie aruncate. Le-am scos pe farfurie. Am lasat sa scada sosul ramas in oala, am adaugat verdeturi si usturoi tocat. Apoi am turnat sosul peste scoici. Lipiile sunt de la Lidl. Le-am incalzit putin in tigaia unsa cu ulei.


Ema