vineri, 1 august 2014

Petrecere cu pinata - Leul

Pinata e o activitate amuzanta si indragita de copiii prezenti la petrecere. Pinata e plina cu bomboane si sta atarnata, iar copiii, legati la ochi, trebuie sa o loveasca si sa o sparga pentru a obtine dulciurile.


Nu e greu sa faci o pinata. Se face dintr-un balon pe care se lipesc vreo 3 straturi de hartie - papier mache. Doar ca dureaza vreo 3 zile pana straturile de hartie se usuca.


Materiale: hartie de ziar, apa si faina, 2 castroane, un balon rotund, hartie creponata colorata, hartie velina colorata, foarfece, lipici, ata, bomboane.


Amestecul de papier- mache - amestecul trebuie sa fie fluid, dar destul de gros, aproape ca o smantana, sa curga. El functioneaza ca un lipici si atunci cand se usuca, se intareste. Umfli balonul si il legi la capat sa nu se desumfle. Il pui intr-un castron ca sa stea fix. Rupi bucatile de ziar in fasii cam cat o palma. Inmoi fasiile in papier mache si le asezi pe balon. Incearca sa acoperi toate suprafetele si sa suprapui doar marginile fasiilor de hartie. Lasi balonul sa se usuce pana a doua zi. Adaugi inca un strat de fasii si iar lasi o zi la uscat. Poti repeta si in a treia zi.


Iata si un video pe care l-am facut cu ceva timp in urma. Sigur va e de ajutor.

Pinata pe care v-o arat aici are forma de leu, deoarece baietelul pentru care am facut-o e in zodia Leului. Dupa cele 3 zile de papier mache, am lipit cu aracet fasii de hartie creponata galbena.



Am acoperit toata pinaca cu galben.


Coama leului - fasii de hartie creponata portocalie (cam 12 cm fiecare). Le-am indoit o margine de 2 cm pentru a le lipi mai usor de pinata.


Am lipit fasiile portocalii pe mijlocul balonului, de jur imprejur, incretindu-le putin.


Puteti adauga 2-3 randuri de fasii portocalii pentru ca aceasta coama sa arate bogata.


Ochii sunt facuti din cercuri albe si unele mai mici negre. Nasul e sub forma de triunghi cu varfurile rotunjite.
Gura am desenat-o cu un marker negru. Obligatoriu sa faceti o gura zambareata, desenand linii ridicate.


Spargeti balonul cu un ac si ajutati-l sa se desumfle incet. Nu trebuie sa pocneasca, altfel va strica pinata. Il scoateti si ramaneti cu un recipient gol - un cap de leu gol.


Puneti bomboane. Eu prefer bomboanele moi (jeleuri) si invelite separat. Daca puneti bomboane tari, copiii s-ar putea rani cand bomboanele vor cadea. Daca nu sunt ambalate, bomboanele s-ar putea murdari cand pinata e sparta si ele cad.


De o parte si de alta a gaurii pe unde ati scos balonul faceti 2 gauri prin care treceti o sfoara. Pinata trebuie atarnata intr-un loc in care nu va lovi nimic atunci cand va fi lovita. Deasemenea, orientati-va ca in jur sa fie destul loc pentru ca cei ce o vor lovi, legati la ochi, sa nu se impiedice / loveasca ei de ceva.


Lui Marc i-a placut foarte mult. El are 1 an, asa ca nu a putut participa la spargerea pinatei.


Dar invitatii au avut ceva de lucru. Mai la dreapta, mai in fata !



Vara frumoasa va doresc. 

Ema 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu