vineri, 9 martie 2012

Ciulama de ciuperci

Una dintre bunatatile mele preferate cu ciuperci si smantana: ciulama de ciuperci cu pui.

Carne de pui, o ceapa, un morcov, ciuperci ...., condimente, verdeata, o lingura de faina, smantana.

Carnea condimentata se rumeneste usor in ulei. Apoi se scoate si se pun la calit ceapa, morcovul si ciupercile, toate taiate, tocate, bucatite. Se adauga putina apa si se lasa la fiert. Cand ciupercile s-au inmuiat, faina se dizolva in jumatate cana de apa si se toarne peste ciuperci. se mai lasa cateva clocote. Se potriveste de sare. Se adauga smantana dupa gust si verdeata.

Ca mancarea sa iasa foarte buna, se lasa copilul sa taie ciupercile. Ca in poza de mai jos. Grija la cutit: unul care nu are varf si nu taie perfect.




In timpul procesului de decupare de ciuperci, se decupeaza si litere din ciuperci, iar mami ghiceste ce litera e. Spre exemplu aceasta.


Daca nu ati ghicit ... e "j" (are si punct, se vede?)

Iar aceasta e "C".


Spor la gospodarit si voua. :)