joi, 2 februarie 2012

Pizza cu ton si ceapa

Ne-am hotarat: o pizza pe saptamana. Merge seara, la cina. Ne-am horatat astfel deoarece ... am avut surpriza sa comandam de acasa o pizza, iar cand am mancat-o am constatat ca era un fel de pizza de criza: parca nu mai avea atat de multe feluri de carne pe ea cum stiam noi. Da?! Lasa ca facem noi una mai si mai buna: de data acesta cu ton si ceapa.



Blatul - cel cu gris si faina de care m-am indragostit: 400 g faina, 100 g gris, 225 ml apa calduta, 1 plic drojdie, 2 linguri de ulei, sare si 2 lingurite de zahar. Le-am amestecat pe dumnealor - am avut si ajutor: jumatatea de gurita a venit cu manutele ei mici la framantat aluatul. Apoi l-am lasat la crescut o ora (acoperit cu un servet).


Topping: 2 conserve de ton in suc propriu, masline negre curatate de samburi, o ceapa mai mare, porumb, o ploaie de cascaval ras, ketchup. 


Cum se face: dupa ce ai terminat cu blatul, e simplu: se unge, se aseaza, se potriveste, se muta, se umplu golurile si se apreciaza ochiometric ca fiecare bucatica si feliuta sa aiba pe ea de toate. Am uns blatul cu ketchup, apoi am presarat tonul, ceapa, maslinele, porumbul si ploaia de cascaval. 


La cuptor ... nu mai stiu cat a stat. Pana mi s-a parut mie ca e gata (vreo 30 minute parca). Si a fost gata. 

4 comentarii:

  1. super delicioasa si cu siguranta mult mai gustoasa! pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. Experimentam pizza. Urmeaza una cu carne tocata. sa vedem daca e mai buna decat la pizzeria din oras.

    RăspundețiȘtergere
  3. un mic sfat, peste blat si pasta rosii/ketchup poti pune niste oregano, in caz ca n-ai pus , si doar ai omis sa precizezi :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc de sfat. Cred ca ar merge oregano. Nu m-am gandit pentru ca ... nici macar nu am. Oricum, fetitei mele nu-i place. Vom incerca pentru noi, adultii.

    RăspundețiȘtergere