vineri, 13 ianuarie 2012

Papanasi fierti

Una dintre mancarurile copilariei mele: papanasi fierti. Imi plac si cei prajiti, insa mi se par ca acestia fierti sunt mai usori. Si sunt usor si de facut: pui, amesteci si fierbi (cam asa sunt toate mancarurile, nu? Ha ha )



Ingrediente: branza de vaci - 300g, branza de vaci cu smantana - 150 g, 2 linguri de gris, 4 linguri de zahar, 2 oua, coaja rasa de portocala, zahar vanilat si rom, unt. Pesmet si scortisoara. Si dulceataaaa!



Vrajitoria: amesteci branzeturile, grisul, zaharul, si aromele si cele 2 oua. Lasi sa se odihneasca 15 minute, ca grisul sa se umfle putin. Pui la fier o oala cu apa cu putina sare. Cu o lingura inmuiata in apa rece formezi papanasi (ovali, rotunzi, patrati daca iti ies, de ce nu?! daca faci stelute sau dinozauri esti tare! ) si le dai drumul in apa care clocotita. Cand se ridica la suprafata sunt fierti. Eu, de obicei, ii mai las 5 minute ca sa fiu sigura ca grisul s-a fiert.

Magia: prajesti pesmet in unt; adaugi zahar si scortisoara. Faci portii pentru pofticiosii care te pandesc sa vada cand termini. Unii vor vrea cu pesmet si scortisoara, altii cu dulceata, altii simpli.