vineri, 6 ianuarie 2012

Retete ieftine - Placinta cu spanac

Repede, ieftina si usor de preparat. Mi-a facut pofta doamna aceea grozava de la My Greek Kitchen de pe Travel&Living. Are niste retete extraordinare! Doar ca eu am mai scurtat putin reteta ei, deoarece nu ne place cu ceapa prajita si chiar azi nu am avut ulei de masline; si am inlocuit feta cu telemea.


Ingrediente: 450 g spanac congelat (3.50 lei), jumatate de pachet foi de placinta (1.75 ron), 200 g telemea (2.50 lei), 2 oua (1.20 lei), 2 linguri de smantana, marar uscat, margarina pentru uns foile si tava. Cu aproximatie 11 ron pentru toata placinta.

Metodologie:

Am calit spanacul cu margarina pana s-a uscat.



Am amestecat telemeaua cu 2 oua si marar uscat.



Doua manute mici mi-au fost de maaaare si real ajutor. Mai ales la mancat telemea. Apoi la amestecat compozitia cu putina smantana. Dupa ce s-a racit, am turnat spanacul peste branza. Manutele mici nu m-au mai ajutat, deoarece erau ocupate cu desenatul.



Am uns tava cu margarina topita, apoi am uns fiecare foaie cu margarina. Am asezat la inceput vreo 6 foi. Apoi am pus jumatate din umplutura.



Am mai pus vreo 6 foi de placinta si iar umplutura de spanac. Mi s-a parut mie ca mai pot pune telemea. asa am si facut.



Manutele mici desenau si desenau. Ce desenau? Pe mine gatind placinta cu spanac.



Deasupra am asezat restul de foi. Le-am uns cu margarina. Apoi cu cutitul le-am taiat in patratele si romburi si alte forme geometrice drepte.


La cuptor (nu stiu zau ce temperatura, nu mai am termometru!) - am lasat placinta cam 50 minute. Am pandit-o sa nu se arda.



Gata! Asa arata in sectiune.



Si asa arat eu bucatarind la placinta.