miercuri, 18 ianuarie 2012

Orez cu lapte

Orezul cu lapte nu e in categoria bunatatilor din copilarie. Face parte mai degraba din sfera ingusta a mancarurilor de la cantina liceului. Imi placea pe atunci, acum nu stiu daca as mai manca.
Reteta mea e insa muuuult imbunatatita. E parfumata chiar.



Cantitati aproximative: o canita de orez, 3 canite de apa, lapte, zahar, zahar vanilat, coaja rasa de portocala, esenta de rom, un patratel de unt, dulceata.

Am fiert orezul in apa. Cand s-a umflat destul si nu a mai avut prea multa apa, am adaugat laptele fierbinte, zaharul, cubul de unt si toate aromele. Am mai lasat sa dea un clocot - doua. Si gata. Dulceata e de cirese amare. iar combinatia dintre orezul cu lapte si dulceata aceasta e ... super. Ma gandesc daca exista vreo dulceata ce nu s-ar potrivi cu orezul cu lapte.