luni, 19 decembrie 2011

Provocarea culinara 1 - Supa de pui

Suna interesant, nu? O provocare culinara. In grupul de gatit de pe Facebook, Ama ne-a provocat sa gatim dupa reteta unui alt blog. Adica, m-am gandit eu, sa fie la fel sau sa adaug o tusa personala? Am ales ultima varianta. Si s-a potrivit.

Blogul provocarii mele este: Gateste cu Hermine si Alex. La bucatareala, atunci. Reteta e simpla: Supa de pui cu fidea. Dar a mea e altfel. Vorba aceea: aceeasi Marie cu alta palarie. Iata supa mea: aurie, cu taietei ondulandu-se gratios, cu bucatele de carne, cu morcov cubulete pentru contrast si culoare:


Iata si reteta originala de la care am pornit: Supa de pui cu fidea - a la Hermine si Alex.

Reteta mea e urmatoarea: am folosit un picior intreg de pui (mi se pare mie ca pielea si osul dau un gust aparte), o ceapa, un morcov, o radacina de patrunjel, o felie de telina, frunze de patrunjel, Delikat.

Am pus piciorul de pui la fiert in apa rece, am spumat, am adaugat Delikat si am mai lasat sa dea un clocot. Toate legumele le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert. Am scos piciorul de pui si am dezosat carnea, apoi am taiat carnea marunt si am pus-o iar in supa. Am lasat la fiert pana legumele s-au inmuiat. Eu nu scot legumele din supa: pentru noi e mai amuzant asa. Spre sfarsit am adaugat o mana de fidea si am mai lasat sa dea cateva clocote. Am presarat patrunjel tocat si ... gata. Supa buna si aurie !

Trebuie sa va marturisesc faptul ca eu am maaaare incredere in supa de pui: e una dintre acele supe care te pune pe picioare, te invioreaza, iti da un anume confort. Si e buna la starile de gripa. Pe de alta parte, am gatit supa in prima mea zi petrecuta in Romania dupa un 1 an si ceva in America. Dupa ce 3 zile am fost pe drumuri cu fetita mea - din avion in avion, apoi in tren, apoi in masina - cea mai la indemana bucatareala mi s-a parut supa aceasta - usoara si hranitoare.

Spor la bucatarit si voua.

Ca sa vedeti rezultatele provocarii culinare dar si pentru a gasi retete delicioase, vizitati blogul Amei - Ama in Bucatarie

Un comentariu: