vineri, 2 decembrie 2011

Crema de zahar ars cu mere

Provocarea din grupul de gatit este, pentru saptamana acesta, crema de zahar ars. Daca-i provocare, atunci ... trebuie sa fie altfel. M-am tot gandit ce i-ar sta bine unei creme de zahar ars. MERE. I-ar sta bine cu mere. Super bun. Si usor. Si deosebit. Mai ales ca am avut o tava in forma de bradut. Acesta e produsul final:



Gata, la gatit:

Ingrediente: 6 oua, 12 linguri de zahar, 2-3 cani de lapte (depinde cat de mare e tava), vanilie, coaja rasa de lamaie verde, 2 mere, unt.

Cum am facut: am pus in tigaie 2 lingurite de unt si am pus 6 linguri de zahar sa se topeasca. Am urmarit zaharul sa nu se arda. Cand a fost gata topit, l-am turnat in tava.


Am curatat merele de coaja, le-am taiat felii si le-am calit putin in unt, cu zahar. Cand au fost gata, le-am ordonat cat am reusit eu de frumos, in tava, peste zaharul ars.



Din 6 oua, 6 linguri de zahar, 3 cani de lapte, vanilie si coaja rasa de lamaie verde am facut un amestec omogen zic eu si l-am turnat peste mere (totul e in straturi, straturi).



La cuptor: cam 35 minute, in baie de apa, la 200 grade C. Am vrut eu so ornez bradutul, sa arate a bradut impodobit, sa fie frumos si deosebit. Sorry! Nu am mai avut timp. Pofticiosii casei mi-au zis sa pun cate o portie generoasa si sa las ornatul pe alta data. Asa ca iata o portie generoasa. Prima.