marți, 26 iulie 2011

Ciorba cu ce e prin frigider

Recunosc: uneori sunt in lipsa de inspiratie. Nu mai stiu ce sa gatesc. Ma uit prin reviste, cercetez pe internet dar nu imi place nimic. Daca il intreb pe sotul meu ce sa gatesc, el zice... invariabil: vezi tu, orice. Daca o intreb pe fetita mea, zice ... invariabil (doar e fata lu' tata !): supa cu galuste.

Si atunci pornesc. Si gatesc cu ce e prin frigider. Iar sotul meu ma incurajeaza: din ceva comestibil, trebuie sa iasa ceva comestibil. Asa ca am adunat din frigider si congelator legume si cu ceva carne tocata am facut perisoare.


Si dupa ce le-am curatat pe cele ce se cereau curatate si dupa ce le-am potrivit gramada, mi-a placut cum erau toate la un loc, vorbarete si gata de ciorba la nimereala: ceapa, morcov, dovlecel, mazare, rosie, brocoli, fasole verde, ardei, tulpina de telina. Lipseste cartoful; am zis sa-l las de data asta ca parca nu mai incapea.

In rest? Toate gramada in oala, oala pe foc, Knorr, cimbru uscat, la sfarsit o lingura - doua de smantana si leustean uscat. Iar perisoarele cu povestea lor: carne tocata cu orez si ou si sare si alte mirodenii - un pumn numai ramas de la sarmalele pentru care nu am mai avut frunze. Si gata.



Pofta buna si voua si spor la gatit cu ce e prin frigider.