miercuri, 2 februarie 2011

Supa de dovleac

Am gasit reteta intr-o carte ( o carte frumoasa, caligrafiata, migalita - "Heart of the Home", by Susan Branch). Reteta e simpla si e cu dovleac - o leguma pe care nu prea o folosim si cu care nu prea stim ce sa facem; de fapt nu e chiar dovleac, e butternut squash - un dovleac mai fin.


Ingrediente: 1 dovleac, 1 ceapa, 2 fire de ceapa verde, morcov ras, pastarnac ras, telina rasa, tulpina de telina taiata bucatele, 1 cartof taiat cubulete mici, curry, nucsoara, smantana, patrunjel frunze, supa de pui, unt.

Cum am facut: am fiert un picior de pui si am dezosat carnea pe care mai tarziu am taiat-o cubulete si am pus-o inapoi in supa. Am calit foarte putin in unt ceapa si morcovul ras si am pus totul in supa. Am adaugat dovleacul taiat cubulete, cartoful, telina, pastarnacul, telina tulpina, am potrivit de sare, nucsoara si curry si am lasat sa fiarba pana s-a inmuiat dovleacul. Reteta originala zice sa pui toate legumele in blender si sa le faci ... pasta. Eu nu am avut blender, asa ca le-am lasat cubulete sau care cum s-a nimerit dupa fierbere. La sfarsit am pus patrunjel. Si iar m-am abatut de la reteta: nu am avut smantana, asa ca am lasat supa asa; ne-am pus smantana in farfurie, dupa ce am cumparat desigur.
E o supa delicata, dulceaga, soft.
Pun si poza din carte pentru ca mi-a placut mult.