vineri, 26 noiembrie 2010

Sardine la gratar


Dupa titlu suna a nebunie, nu-i asa? Exact. Nici nu as fi crezut ca vor fi atat de bune sardinele acestea mici, sarate bine si perpelite atent pe jaratic. Imi amintesc de mamaia care avea in curte cuptorul acela de chirpici, unde prajea pestele prins intr-un gratar special. Si dupa ce le-am perpelit, cum va zic, aveau gustul acela intens de peste, de mare, de sarat, de nebunie! Iar dupa ce le-am mirosit bine, ce am facut cu ele? Saramuraaaaaaaaaa !! Buna !!! De sa te lingi pe degete: cu apa fiarta bine, delikat, cimbru si usturoi. Ne-au lipsit crengutele proaspete de cimbru si ardeiul iute, da nu-i nimic... a fost delicios asa. Poza cu saramura nu am; s-a mancat; nu am avut timp sa dau cu blitzul pe ea. Dar va puteti imagina. Adaug insa si o poza cu usturoiu american: bun, piscacios si SUPER MAREEE, asa ca toate cele din America.