sâmbătă, 16 octombrie 2010

Supa plugarului

Am decis sa probez inca o reteta; una romaneasca, gasita intr-o carte de bucate electronica. Nu am urmat chiar toate instructiunile, deoarece mi s-a parut ca voi avea o mancare grea daca voi cali toata ceapa, toata carnea. Asa ca iata reteta adaptata; a iesit o supa buna buna, interesanta:

Ingrediente (cantitati orientative pentru 3 persoane, sa ne ajunga supa vreo 2 zile): o ceapa, 3 fire ceapa verde, un morcov, cam 300 g dovleac galben, o mana de varza alba proaspata taiata fideluta, 3 rosii mici decojite, un cartof, costita afumata, patrunjel, fidea, zeama de lamaie.

Cum am facut: am prajit (fara ulei) costita pana s-a facut crocanta, am scurs-o de uleiul adunat si am pus-o in cratita de supa; am pus toate legumele taiate care cubulete, care fideluta, care iar cubulete, am amestecat, am potrivit de sare si am lasat asa sa se amestece fara apa; apoi am pus apa si am lasat sa fiarba la foc potrivit pana s-au inmuiat cubuletele de dovleac. Am fiert fideaua separat, am scurs apa si am clatit cu apa rece, apoi am pus fideaua in supa. Am potrivit iar de sare, am pus putin cimbru, zeama de lamaie si patrunjel tocat si am mai lasat sa dea un clocot.

A iesit o supa tare colorata cu cubulete de legume; si chiar e gustoasa ! Merita sa incercati.