O prietena mi-a spus de reteta acesta (multumesc Ioana!); totul a pornit de la ce sa mai gatim azi: ceva rapid si ieftiiiiin. Am cumparat paste proaspete de la raionul delicatese (cam 3.00 ron/500g, dar n-am folosit decat 250g si ne-a ajuns mancarea asta vreo 3 zile, ca nu se mai termina). Si din piata am luat ceapa verde, un dovlecel, 3 vinete mici-mici cat un deget (foooarte dragute!!), rosii, patrunjel, usturoi verde. Adica acestea sunt ingredientele; proportii variabile, cred ca nu-i nimic batut in cuie, iar acum, dupa ce am facut reteta, sunt convinsa ca ar fi trebuit mai multe legume (reteta de pe punga de paste specifica legumele astea si data viitoare voi adauga, in plus, ciuperci).
Pastele se fierb, se gusta de mai multe ori, se imparte o pasta din asta lunga si la tati si la copil - ca-s pofticiosi, apoi tati imparte si la copil si la mami; asa se verifica, amanuntit si din cand in cand, gradul de fierbere. Si tot tati a taiat, cubulete, legumele mai sus mentionate; si cred ca-i erau taaaare dragi, ca asa se lalaia la taiatul lor ca mie mi se lungisera urechile si de foame si de pofta. Am grabit facerea legumelor: in tigaie, cu putin ulei, sare, busuioc, piper, cimbru verde din ghiveciul de pe balcon. Apoi am amestecat pastele cu legumele si ne-am rugat de copil sa manance; copilul nu a vrut, a zis ca nu-i place torocala noastra, dar noi am papat tot ce-am pus unul altuia in farfurie si a fost bun. Si mai ales a fost FARA CARNE! Cred ca de asta nu i-a placut copilului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu