duminică, 11 februarie 2018

Tarta Tatin cu mere

Cea mai simpla reteta de tarta: Tarta Tatin. Gasiti AICI istoricul acesteia. Si nu e doar simpla, e si ieftina.



Iata cum o fac eu:
Ingrediente: (cantitatile mele sunt aproximative) - 4 mere, aluat de foietaj, 100 g unt, zahar ... dupa gust - hai sa zic vreo 10 linguri ca merele erau cam acrisoare, un plic zahar vanilat, scortisoara.



-curat merele de coaja si le tai felii
-topesc untul, pun vreo 6-7 linguri de zahar si las sa se caramelizeze
-cand e gata caramelul, asez feliile de mar in forma, peste caramel, presar zahar, zahar vanilat si scortisoara si dau la cuptor (175 grade) pentru vreo 20 -25 minute, pana merele se inmoaie si sucul pe care il lasa scade putin
-scot tava si peste merele fierbinti asez foietajul; chiar daca foaia e mai mare, pliex marginile inspre inauntru; intep foietajul din loc in loc - pe acolo iese aburul
-dau iar la cuptor pentru 20 minute (sau pana se rumeneste foietajul); eu micsorez sau maresc putin temperatura, ca sa nu se coaca prea repede sau prea incet (cuptorul meu coace uneori cum vrea el)
-las tarta sa se raceasca si o rastorn pe o farfurie - foietajul trebuie sa fie baza.

Se poate servi cu frisca sau inghetata.
Ema

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu