joi, 2 februarie 2012

Tocanita de pipote cu ceapa si masline

Nu sunt mare amatoare de ceapa multa in mancare, dar sunt innebunita dupa pipote de pui si masline (impreuna si / sau separat). Imi plac mai ales maslinele negre si sarate. Considerate mancarea saracului pe vremuri si fiind trufanda pe vremea copilariei mele, acum ... am hotarat sa inlocuiesc rosiile fara gust si scumpe cu masline sarate.    Daca ar fi dupa mine, as manca masline cu lingurita sau ca pe bomboane. Iar la capitolul mancare gatita, ador mancarea rece de limba cu masline. Lasa ca o aranjez eu si pe ea.
Azi - ceva ieftin: pipote cu masline; si ceapa mai multa decat de obicei (asa a vrut bucatarul sef tati).



Ingrediente: o caserola 50 g pipote (4 ron), 150 g masline negre si sarate (1.50 ron), 3 cepe + 1 morcov + bulion dupa gust + condimente, ulei, marar, patrunjel (cu aproximatie si cu largete cam 3 ron) Total: 8.50 ron (6 portii)

Am curatat si spalat pipotele si le-am calit putin. Am adaugat ceapa taiata fideluta si morcovul ras. Pana au stat toate la povesti de-un clocot, am clocotit si maslinele intr-o apa. Am adaugat bulion la mancare, maslinele, condimente, iar spre sfarsit ploaia de marar si patrunjel.

Gata.

Garnitura de cartofi natur.