miercuri, 20 iulie 2011

Lasagna cu spanac si branza

Cand nu stii ce sa gatesti, faci ca noi: gatesti paste. Azi sotul meu a gatit reteta de pe cutie: Florentine Lasagna, adica Lasagna cu spanac si branza.



A folosit 9 din cele 18 foi de lasagna si a facut 3 straturi. Iar in loc de Ricotta a folosit Philadephia. De ce a gatit el? Pentru ca se pricepe, pentru ca sta prea mult cu nasul in carti si calculator si avea nevoie de o pauza. Reteta asta l-a mobilizat, stiu eu. Noi, fetele, in acest timp ... ce am facut? Am fost in parculetul de peste drum, unde copilita mea si-a carat oalele ei de bucatarie si a scurmat in pamant si iarba impreuna cu o fetita din vecini, jucandu-se de-a mancarea. (Trebuie amintit ca dupa partea cu bucataria, fetitele s-au rostogolit si tavalit prin iarba - a fost joaca, nu gluma - iar cand am ajuns acasa, a inceput sa se smiorcaie ca o manaca piele: se iritase de la atata tavaleala prin iarba.)

Sa revenim la Lasagna, ca de ea fu vorba. Iata ingredientele: 9 foi de Lasagna, 1 pachet branza Philadelphia (250g), spanac tocat, 2 oua, usturoi, 1 borcan de sos de spaghete si branza mozzarella rasa.

Cuptorul se incalzeste la 400 grade F (sau 200 grade C). Lasagna se fierbe ca in instructiunile de pe cutie (10-12 minute), apoi se lasa la scurs. Branza Philadelphia, spanacul tocat, ouale, sarea si piperul dupa trebuinta si chibzuinta, usturoiul se amesteca. In tava de copt se pune o cana de sos de spaghete, apoi 3 foi de lasagna si se imprastie o parte din amestecul cu pricina. Operatia se repeta pentru urmatoarele 2 straturi, cu sosul de cuviinta adaugat cu darnicie. Deasupra se presara branza mozzarella rasa. Se lasa la cuptor 35 - 40 minute. Sau pana striga o gurita mica: Mi-e foameeeeee! Nu asta sa nu faceti, ca atunci va iese lasagna negatita. Mai bine luati copilul, amagiti-l cu ceva pana e gata masa si GATA. Eu l-am bagat direct in baie ca era ca un purcelas sef venit de la lucrul cu excavatorul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu